Морковена торта
Ниво: лесно
Порции: 6
Продукти
- За блата
- 1 пак. бакпувер
- 300 г брашно
- 150 г смлени орехи
- 400 г моркови
- настъргана кора от портокал
- 100 мл олио
- 1 пак. ванилия
- щипка сол
- 150 г кафява захар
- 200 г захар
- 3 яйца
- 1 пак. ванилия
- 1 ч.л. канела
- За крема
- 2 опаковки крема сирене филаделфия
- 100 г масло
- 200 г пудра захар
- 1 пак. ванилия
Начин на приготвяне
1. Разбиваме яйцата, захарта и солта, докато сместта побелее. Добавяме ванилията, портокаловата кора и олиото. Разбиват се за кратко. Настъргваме на ренде морковите и ги изцеждаме.
2. Към сместа добавяме настърганите морковите и нарязаните на парченца орехи. Разбъркваме внимателно с шпатула.
3. Пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме канелата и морковената смес и разбъркваме внимателно.
4. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава. Препоръчваме размера на тавата на фурната - 40х30 см. По желание може да използваме и кръгла форма, но е необходимо да изпечем два блата на два пъти. Печем в предварително загрята фурна на вентилатор за 35 минути на 180 градуса.
5. Изваждаме изпечения блат и оставяме да изстине. Разрязваме на две равни части, за да се получи правоъгълна торта.
6. Разбиваме крема сиренето, мекото масло и пудра захар на гладка смес. Разделяме сместта на две части и намазваме изстиналия блат. Поставяме втория блат и намазваме и заглаждаме добре. Можем да декорираме по желание с цели орехови ядки, морковчета от захарно тесто.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook