Морковена торта |
|
Продукти
|
Време: 75
|
Начин на приготвяне1. Разбиваме яйцата, захарта и солта, докато сместта побелее. Добавяме ванилията, портокаловата кора и олиото. Разбиват се за кратко. Настъргваме на ренде морковите и ги изцеждаме. 2. Към сместа добавяме настърганите морковите и нарязаните на парченца орехи. Разбъркваме внимателно с шпатула. 3. Пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме канелата и морковената смес и разбъркваме внимателно. 4. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава. Препоръчваме размера на тавата на фурната - 40х30 см. По желание може да използваме и кръгла форма, но е необходимо да изпечем два блата на два пъти. Печем в предварително загрята фурна на вентилатор за 35 минути на 180 градуса. 5. Изваждаме изпечения блат и оставяме да изстине. Разрязваме на две равни части, за да се получи правоъгълна торта. 6. Разбиваме крема сиренето, мекото масло и пудра захар на гладка смес. Разделяме сместта на две части и намазваме изстиналия блат. Поставяме втория блат и намазваме и заглаждаме добре. Можем да декорираме по желание с цели орехови ядки, морковчета от захарно тесто. |