Продукти
- За блата
-
1
пак.
бакпувер
-
300
г
брашно
-
150
г смлени
орехи
-
400
г
моркови
-
настъргана кора от
портокал
-
100
мл
олио
-
1
пак.
ванилия
-
щипка
сол
-
150
г
кафява захар
-
200
г
захар
-
3
яйца
-
1
пак.
ванилия
-
1
ч.л.
канела
- За крема
-
2
опаковки крема сирене
филаделфия
-
100
г
масло
-
200
г
пудра захар
-
1 пак. ванилия
Начин на приготвяне
1. Разбиваме яйцата, захарта и солта, докато сместта побелее. Добавяме ванилията, портокаловата кора и олиото. Разбиват се за кратко. Настъргваме на ренде морковите и ги изцеждаме.
2. Към сместа добавяме настърганите морковите и нарязаните на парченца орехи. Разбъркваме внимателно с шпатула.
3. Пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме канелата и морковената смес и разбъркваме внимателно.
4. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава. Препоръчваме размера на тавата на фурната - 40х30 см. По желание може да използваме и кръгла форма, но е необходимо да изпечем два блата на два пъти. Печем в предварително загрята фурна на вентилатор за 35 минути на 180 градуса.
5. Изваждаме изпечения блат и оставяме да изстине. Разрязваме на две равни части, за да се получи правоъгълна торта.
6. Разбиваме крема сиренето, мекото масло и пудра захар на гладка смес. Разделяме сместта на две части и намазваме изстиналия блат. Поставяме втория блат и намазваме и заглаждаме добре. Можем да декорираме по желание с цели орехови ядки, морковчета от захарно тесто.