Морковена торта

Продукти

  • За блата
  • 1 пак. бакпувер
  • 300 г брашно
  • 150 г смлени орехи
  • 400 г моркови
  • настъргана кора от портокал
  • 100 мл олио
  • 1 пак. ванилия
  • щипка сол
  • 150 г кафява захар
  • 200 г захар
  • 3 яйца
  • 1 пак. ванилия
  • 1 ч.л. канела
  • За крема
  • 2 опаковки крема сирене филаделфия
  • 100 г масло
  • 200 г пудра захар
  • 1 пак. ванилия

Начин на приготвяне

1. Разбиваме яйцата, захарта и солта, докато сместта побелее. Добавяме ванилията, портокаловата кора и олиото. Разбиват се за кратко. Настъргваме на ренде морковите и ги изцеждаме.

2. Към сместа добавяме настърганите морковите и нарязаните на парченца орехи. Разбъркваме внимателно с шпатула.

3. Пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме канелата и морковената смес и разбъркваме внимателно.

4. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава. Препоръчваме размера на тавата на фурната - 40х30 см. По желание може да използваме и кръгла форма, но е необходимо да изпечем два блата на два пъти. Печем в предварително загрята фурна на вентилатор за 35 минути на 180 градуса.

5. Изваждаме изпечения блат и оставяме да изстине. Разрязваме на две равни части, за да се получи правоъгълна торта.

6. Разбиваме крема сиренето, мекото масло и пудра захар на гладка смес. Разделяме сместта на две части и намазваме изстиналия блат. Поставяме втория блат и намазваме и заглаждаме добре. Можем да декорираме по желание с цели орехови ядки, морковчета от захарно тесто.