Close search

Морковена торта

3.8
от общо 131 гласа
Време: 75
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Морковена торта photo-credit Вкусна Великденска торта

Продукти

Начин на приготвяне

1. Разбиваме яйцата, захарта и солта, докато сместта побелее. Добавяме ванилията, портокаловата кора и олиото. Разбиват се за кратко. Настъргваме на ренде морковите и ги изцеждаме.

2. Към сместа добавяме настърганите морковите и нарязаните на парченца орехи. Разбъркваме внимателно с шпатула.

3. Пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме канелата и морковената смес и разбъркваме внимателно.

4. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава. Препоръчваме размера на тавата на фурната - 40х30 см. По желание може да използваме и кръгла форма, но е необходимо да изпечем два блата на два пъти. Печем в предварително загрята фурна на вентилатор за 35 минути на 180 градуса.

5. Изваждаме изпечения блат и оставяме да изстине. Разрязваме на две равни части, за да се получи правоъгълна торта.

6. Разбиваме крема сиренето, мекото масло и пудра захар на гладка смес. Разделяме сместта на две части и намазваме изстиналия блат. Поставяме втория блат и намазваме и заглаждаме добре. Можем да декорираме по желание с цели орехови ядки, морковчета от захарно тесто.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност