Миди с черен ориз
Продукти
- 1 кг миди
- магданоз
- черен пипер
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 дафинов лист
- 120 мл бяло вино
- 2 скилидки чесън
- 200 гр сварен черен ориз
- 1 глава лук
- 50 гр масло
- 1 ч.л. брашно
- сол
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
- Загряваме олиото в плитък съд за готвене с капак, от типа на касерола. За предпочитане е съдът да бъде керамичен.
- Леко сотираме лука и чесъна, докато поомекнат.
- Добавяме брашното, разбъркваме и запържваме за минута.
- Добавяме виното, дафиновия лист, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
- Оставяме да покъкри за около 5 минути, под капак.
- Добавяме мидите към соса и покриваме съда отново с капак. Варим, докато мидите се разтворят.
- Смесваме горещия сварен черен ориз с маслото. Гарнираме с ориза и поръсваме с магданоз и сервираме.
Кръгъл щолен
1. Разбиваме маслото и захарта, добавяме захарта, брашното, ванилията и бадемовата есенция. Добавяме ...
Мариновано червено зеле
1. Нарязваме зелето на тънко и го осоляваме. Оставяме да омекне добре. Измиваме го, за да отстраним с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook