Лазаня с пресни домати
Продукти
- 1 глава лук
- 1 морков
- 600 г кайма телешка
- 10 кори лазаня
- 100 мл бяло вино
- 400 г моцарела
- 250 г кашкавал
- 200 г пармезан
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- риган на вкус
- 1 пръчка канела
- 2 розови домата средно големи
- 6 с.л. зехтин
- За соса "Бешамел":
- 5 с.л. брашно
- 700 мл. прясно мляко
- индийско орехче
- 100 г масло разтопено
- 2 розови домата средно големи
Начин на приготвяне
- Задушаваме настърганите морков и лук в зехтина с малко вода. Добавяме подправките и каймата. Задушаваме около 10 минути. Добавяме виното и отваряме капака, докато се изпари. Добавяме пръчката канела да поври около 5 минути и я изваждаме. Добавяме обелените и нарязаните на малки кубчета домати.
- Приготвяме соса "Бешамел" като запържваме брашното с масло докато порозовяване. Добавяме горещото мляко и бъркаме, докато получим хомогенна смес. Добавяме малко настъргана кора на индийско орехче.
- Приготвяме тавичката за печене на лазанята, като я намазваме с малко масло. Слагаме от соса "Бешамел" на дъното и нареждаме корите. Върху тях изсипваме каймата, соса "Бешамел", нарязаната на кръгчета моцарела, настърган кашкавал и пармезан. Така редуваме докато не покрием с кори най-горния пласт. Отгоре завършваме със сос "Бешамел", моцарела, кашкавал и пармезан, и нарязани на кръгчета обелени домати.
- Печем в предварително загрята на около 180-200 градуса фурна, 30-40 минути.
- Сервираме ястието топло с пресен босилек.
Свинско контра филе
Осоляваме филето. В купичка смесваме всички подправки на вкус и по-голямата част от зехтина.С четка н...
Овче месо с лук
Почистваме и нарязваме на лука на ситно. Накъсваме месото и го разбъркваме добре с лука. Оставаме го ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook