Макарони с рикота на фурна
Продукти
- 2 г бял пипер
- 5 г сол
- 0,5 връзка магданоз
- 100 г сирене "пармезан"
- 200 г сирене "рикота"
- 300 мл готварска сметана
- 500 г макарони
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните в посолена вода до степен леко сурови - "ал денте" (за 5 минути), след това ги изстудяваме с вода за да прекратим варенето.
- Загряваме сметаната в дълбок съд, към нея прибавяме рикотата, пармезана, солта и пипера. Държим на котлона до получаването на кремообразна смес, към която прибавяме сварените макарони, разбъркваме и изсипваме в тава.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Преди сервиране, поръсваме с пармезан и магданоз.
Запечено сирене халуми в бекон върху канапе от босилек
Нарязваме сиренето на четири еднакви части. Увиваме...
Домашно сирене
Поставяме прясното мляко в дълбока емайлирана тенджера и го затопляме леко на котлона, като го разбър...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook