Продукти
-
2
г
бял пипер
-
5
г
сол
-
0,5
връзка
магданоз
-
100
г
сирене "пармезан"
-
200
г
сирене "рикота"
-
300
мл
готварска сметана
-
500
г
макарони
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните в посолена вода до степен леко сурови - "ал денте" (за 5 минути), след това ги изстудяваме с вода за да прекратим варенето.
- Загряваме сметаната в дълбок съд, към нея прибавяме рикотата, пармезана, солта и пипера. Държим на котлона до получаването на кремообразна смес, към която прибавяме сварените макарони, разбъркваме и изсипваме в тава.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Преди сервиране, поръсваме с пармезан и магданоз.