Грис халва с мляко здравословно
Продукти
- 1 к.ч. пудра захар
- 5 гр. канела
- 1 к.ч. орехи счукани
- 2 ч.ч. захар
- 50 гр. масло
- 1 литър прясно мляко
- 2 к.ч. олио
- 2 ч.ч. грис
Начин на приготвяне
- Запържваме грисът в олиото до леко златист цвят. Прибавяме маслото, заливаме с предварително свареното мляко със захарта, ароматизирано с канелата (вързана в тензух), и отстраняваме от огъня.
- Прибавяме счуканите орехи и задушаваме за около 20 минути, в захлупен съд или във фурна, при ниска температура.
- Оформяме по желание или нарязваме на парчета.
- Преди поднасяне поръсваме грис халвата с пудра захар и канела.
Панирани банани
Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, брашното и ванилията. Трябва да стане рядко тесто...
Мляко с ориз
Измиваме и изсипваме ориза в подходящ съд за варене. Слагаме щипка сол и 150 мл. вода.Наблюдаваме лек...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook