Продукти
-
1
к.ч.
пудра захар
-
5
гр.
канела
-
1
к.ч.
орехи
счукани
-
2
ч.ч.
захар
-
50
гр.
масло
-
1
литър
прясно мляко
-
2
к.ч.
олио
-
2
ч.ч.
грис
Начин на приготвяне
- Запържваме грисът в олиото до леко златист цвят. Прибавяме маслото, заливаме с предварително свареното мляко със захарта, ароматизирано с канелата (вързана в тензух), и отстраняваме от огъня.
- Прибавяме счуканите орехи и задушаваме за около 20 минути, в захлупен съд или във фурна, при ниска температура.
- Оформяме по желание или нарязваме на парчета.
- Преди поднасяне поръсваме грис халвата с пудра захар и канела.