Гаспачо с миди “Сен Жак”
Продукти
- 1 филия хляб - тост (само средата)
- 2 листа босилек
- 1 скилидка чесън
- 0,4 краставица
- 2 домата
- 2 цветни чушки
- 10 г масло
- 4 миди “Сен Жак” (или скариди)
- 20 мл. зехтин
- 0,4 червена чушка
- 1 брускета
- свежи билки
Начин на приготвяне
- За да приготвите гаспачо, смесете доматите, краставицата, чесъна, босилека, филията хляб, червената чушка, табаско (по желание), солта и зехтина в удобен съд и ги пасирайте.
- След като се получи гладка смес, прецедете през цедка за да отстраните семките и люспите от зеленчуците.
- В тиган, на слаба температура, загрейте маслото и останалия зехтин и към тях прибавете мидите.
- Гответе докато се получи златист цвят (ако използвате скариди, те стават червени).
- Нарежете ситно цветните чушки и малко краставица и заедно с мидите ги поставете в подходяща купа за сервиране. Залейте с гаспачото и декорирайте с пресните подправки и брускети.
Прясно тaлиателе с пушена панчета и спанак
Сварете пастата в подсолена с морска сол вода. Наре...
Пилешки гърди с прошуто, пармезан и бадеми
Сгответе пилешкото в умерено нагрят тиган с малко м...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook