Гаспачо с миди “Сен Жак”

Продукти

  • 1 филия хляб - тост (само средата)
  • 2 листа босилек
  • 1 скилидка чесън
  • 0,4 краставица
  • 2 домата
  • 2 цветни чушки
  • 10 г масло
  • 4 миди “Сен Жак” (или скариди)
  • 20 мл. зехтин
  • 0,4 червена чушка
  • 1 брускета
  • свежи билки

Време: 40 мин.
Ниво: професионално

Large gaspacho s midi sen zhak

Начин на приготвяне

  1. За да приготвите гаспачо, смесете доматите, краставицата, чесъна, босилека, филията хляб, червената чушка, табаско (по желание), солта и зехтина в удобен съд и ги пасирайте.
  2. След като се получи гладка смес, прецедете през цедка за да отстраните семките и люспите от зеленчуците.
  3. В тиган, на слаба температура, загрейте маслото и останалия зехтин и към тях прибавете мидите.
  4. Гответе докато се получи златист цвят (ако използвате скариди, те стават червени).
  5. Нарежете ситно цветните чушки и малко краставица и заедно с мидите ги поставете в подходяща купа за сервиране. Залейте с гаспачото и декорирайте с пресните подправки и брускети.