Продукти
-
1
филия
хляб
- тост (само средата)
-
2
листа
босилек
-
1
скилидка
чесън
-
0,4
краставица
-
2
домата
-
2
цветни чушки
-
10
г
масло
-
4
миди
“Сен Жак” (или скариди)
-
20
мл.
зехтин
-
0,4
червена чушка
-
1
брускета
-
свежи билки
Начин на приготвяне
- За да приготвите гаспачо, смесете доматите, краставицата, чесъна, босилека, филията хляб, червената чушка, табаско (по желание), солта и зехтина в удобен съд и ги пасирайте.
- След като се получи гладка смес, прецедете през цедка за да отстраните семките и люспите от зеленчуците.
- В тиган, на слаба температура, загрейте маслото и останалия зехтин и към тях прибавете мидите.
- Гответе докато се получи златист цвят (ако използвате скариди, те стават червени).
- Нарежете ситно цветните чушки и малко краставица и заедно с мидите ги поставете в подходяща купа за сервиране. Залейте с гаспачото и декорирайте с пресните подправки и брускети.