Пилешки гърди с прошуто, пармезан и бадеми
Продукти
- 10 мл. зехтин
- 30 г филиран бадем и пармезан, смлени на фина прах
- 30 г прошуто крудо
- 150 г пилешко филе
- за чътнито:
- 0,4 морков
- 1 зелена ябълка
- 4 връхчета селъри
- 0,5 люта чушка
- 20 г стафиди
- 20 г джинджифил , пресен
- 1 с.л. кафява захар
- 20 мл. винен оцет
- 20 мл. сок от лайм
- 60 мл. бяло вино
- и още:
- 50 г мед
- сок от половин лайм
- 50 г масло
- 30 г течна готварска сметана , (животинска)
Начин на приготвяне
- Сгответе пилешкото в умерено нагрят тиган с малко мазнина за по 3-4 минути от всяка старна.
- Поръсете пилешкото с половината от бадемите с пармезан и го завийте в два листа прошуто.
- Загрейте фурната до 200 градуса и запечете за 5 минути
- Поръсете с останалия бадемов пармезан и допечете до златисто.
- Измийте и обелете моркова, ябълката и крушата и ги изчистете от семки.
- Нарежете ябълката, крушата, моркова, джинджифилът и селарито на ситни кубчета.
- Смесете всички продукти и гответе на слаба температура около 30 минути.
- Меда, маслото и сока от зелен лимон, затоплете в тиган.
- След като заврат, отстранете от котлона и прибавете сметаната. Разбъркайте соса и отново затоплете, за да се сгъсти.
- В подходяща чиния оформете чътни от ябълка, круша и морков, пилешките гърди и залейте със соса.
- За декорация използвайте листа от мента и селари.
Гаспачо с миди “Сен Жак”
За да приготвите гаспачо, смесете доматите, краставицата, чесъна, босилека, филията хляб, червената ч...
Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове
От бисквитите, маслото и кокосовите стърготини, при...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook