Пълнени чушки с боб
от общо
127 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Червено вино
Продукти
- 100 мл. олио
- черен пипер
- джоджен
- 1 кисела зелка малка
- червен пипер
- чубрица
- 1 морков
- 500 г боб
- 1 глава лук
- 200 г орехи едро счукани
- 1 пак. червени чушки сушени
Начин на приготвяне
- Накисваме боба от вечерта, изсипваме водата и го сваряваме, като сменяме водата 1-2 пъти.
- Накисваме сушените чушки в топла вода. Приготвяме плънката като задушаваме олиото с лука, нарязания на ситно морков, подправките и добавяме сварения боб и орехите накрая.
- Пълним чушките с плънката и затваряме отгоре с нарязано на ситно кисело зеле. Поставяме чушките в тава, като между тях слагаме нарязаното кисело зеле, доливаме малко зелев сок. Печем на 180 градуса, около 30-40 минути.
Съвет:
Не слагаме сол в плънката, защото използваме кисело зеле и зелевия сок.
Пълнена пуйка
Задушаваме в олио гъбите, лука с каймата и подправките. Добавяме стафидите и ориза. Сваряваме вътрешн...
Щолен
Накисваме стафидите в рома (по възможност от предишната вечер). Слагаме 3 пласта хартия за печене въ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook