Продукти
-
100
мл.
олио
-
черен пипер
-
джоджен
-
1
кисела зелка
малка
-
червен пипер
-
чубрица
-
1
морков
-
500
г
боб
-
1
глава
лук
-
200
г
орехи
едро счукани
-
1
пак.
червени чушки
сушени
Начин на приготвяне
- Накисваме боба от вечерта, изсипваме водата и го сваряваме, като сменяме водата 1-2 пъти.
- Накисваме сушените чушки в топла вода. Приготвяме плънката като задушаваме олиото с лука, нарязания на ситно морков, подправките и добавяме сварения боб и орехите накрая.
- Пълним чушките с плънката и затваряме отгоре с нарязано на ситно кисело зеле. Поставяме чушките в тава, като между тях слагаме нарязаното кисело зеле, доливаме малко зелев сок. Печем на 180 градуса, около 30-40 минути.
Съвет:
Не слагаме сол в плънката, защото използваме кисело зеле и зелевия сок.