Туршия от чесън
от общо
139 гласа
Време: 30 мин. (4 дни престой)
Ниво: лесно
Порции: 1
Ниво: лесно
Порции: 1
Продукти
Начин на приготвяне
- Обелваме горните люспи на чесъна, подреждаме го в подходящ буркан и го заливаме с вода.
- На следващият ден изхвърляме водата и слагаме нова.
- Така правим 4 дни.
- След като изхвърлим последната вода, слагаме в буркани, като редим ред нарязан магданоз и копър, ред чесън и заливаме с изстиналата саламура. Саламурата приготвяме като смесим и сварим всички продукти за нея (може да остане много лека утайка на дъното).
Филе от халибут с лимоново ризото и мус от авокадо
В нагорещен тиган слагаме малко зехтин и запържваме...
Туршия от бамя
Почистваме лука и го нарязваме. След това го поставяме на дъното на буркан (800 мл.). Добавяме 5-6 зъ...
4 Коментара
Здравейте, не е необходимо да стерилизирате бурканите.
Здравейте! Направих всичко според указанията. Отдавна се канех да пробвам да сложа такава туршийка, защото много я обичам. Моля, кажете ми, трябва ли да стерилизиеам готовите буркани - да ги варя или не е нужно? Благодаря
ЕКСТРА Е