Туршия от чесън

Продукти

  • 2,5 връзки копър
  • 2,5 връзки магданоз
  • 20 глави чесън
  • за саламурата:
  • 1 ч.л. захар
  • 250 мл. оцет
  • 50 г сол
  • 1 литър вода

Начин на приготвяне

  1. Обелваме горните люспи на чесъна, подреждаме го в подходящ буркан и го заливаме с вода.
  2. На следващият ден изхвърляме водата и слагаме нова.
  3. Така правим 4 дни.
  4. След като изхвърлим последната вода, слагаме в буркани, като редим ред нарязан магданоз и копър, ред чесън и заливаме с изстиналата саламура. Саламурата приготвяме като смесим и сварим всички продукти за нея (може да остане много лека утайка на дъното).