Торта с моркови
Продукти
- 1,5 ч.ч. зехтин или гроздово олио
- 1 с.л. канела
- 1 с.л. сода за
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.ч. захар
- 3 ч.ч. брашно
- 5 яйца (леко разбити)
- 1 с.л. ванилия
- 1,5 ч.ч. орехи
- 1,5 ч.ч. кокосов орех сладък, настърган
- 2 ч.ч. моркови ситно настъргани
- 1 ч.ч. ананас прецеден и намачкан
- за глазурата:
- 225 г крема сирене със стайна температура
- 6 с.л. масло обезсолено, със стайна температура
- 2,5 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.л. ванилия екстракт
- 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- Настъргваме морковите на фино ренде. Смиламе печените орехови ядки с малко захар. В отделна купа смесваме брашното, бакпулвера, содата и канелата. Разбъркваме добре и добавяме сол.
- Разбиваме яйцата и постепенно добавяме захарта, като разбъркваме с мискера на лека степен за около 5 минути. Добавяме зехтина и разбиваме за още 1 минута. След това добавяме сместа с брашното, морковите, кокоса, ананаса, орехите и ванилията. Размесваме добре с лъжица.
- Разпределяме получената смес в намаслени и набрашнени тави, и печем във фурната за около 45 минути. Когато извадим сладкиша от фурната, изчакваме 10 минути, преди да отделим тортата от формата и оставяме блатовете да изстинат напълно.
- За глазурата: разбиваме добре крема сиренето и маслото. След това, добавяме бавно пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията и лимоновия сок.
- Нанасяме 1/3 от глазурата в средата на блата, поставяме втория блат с основата нагоре и покриваме с крема. Оставяме тортата в хладилник за 6 часа. След което, може да декорираме горната част на тортата с орехи, листа мента, по избор.
Пандишпанов кекс
Разбиваме яйцата на пяна. След това добавяме захарта и разбиваме много добре. Прибавяме нишестето с р...
Панирани пилешки бутчета
Измиваме пилешките бутчета, подсушаваме ги и ги натъркваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ги...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook