Панирани пилешки бутчета
Продукти
- 6 бр. пилешки бутчета
- 4 яйца
- 100 мл. прясно мляко
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- сол на вкус
- 1 ч.л. оцет
- 100 г брашно
- 100 г галета
- олио за пържене
100 г съдържат:
- 189 калории
- 15 г мазнини
- 11 г протеини
- 20 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Измиваме пилешките бутчета, подсушаваме ги и ги натъркваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ги да "поемат" от подправките за около 15 минути.
- През това време в купа разбиваме яйцата с прясното мляко. След това добавяме и оцета.
- Всяко бутче овалваме първо в брашно, после в яйчната смес, и най-накрая обилно в галета.
- Пържим бутчетата в силно сгорещено олио. Отцеждаме ги върху хартиена салфетка и ги поднасяме с лютеница и гарнитура по избор.
Торта с моркови
Настъргваме морковите на фино ренде. Смиламе печените орехови ядки с малко захар. В отделна купа сме...
Свинско печено
Измиваме месото и го подсушаваме добре. Почистваме скилидките чесън и ако са много големи, режем на п...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook