Тирамису с филаделфия в чаша
Продукти
- 3 яйца
- 100 г захар
- 200 г сирене "маскарпоне"
- 50 г сирене "филаделфия"
- 150 мл. еспресо
- 100 г савойарди
- 50 мл. амарето
- 1 с.л. какао
Начин на приготвяне
- Отделяме белтъците и жълтъците на яйцата.
- Разбиваме жълтъците със захарта, докато изсветлеят и стане пухкава смес.
- Добавяме маскарпонето и филаделфията, и с тел разбъркваме до еднородна смес.
- Отделно разбиваме белтъците на пяна, след което внимателно добавяме към другата смес.
- В по-дълбока чиния или купа изсипваме кафето и към него добавяме ликьора.
- В подходящи, по-широки в основата си чаши, сипваме малко от сместа на дъното.
- Потапяме за кратко савойардите в кафето, защото те се напояват много бързо и има опасност да се разпаднат.
- Редим един плътен пласт от тях, естествено начупвайки ги на удобни парчета. Отгоре отново крем, след това пак савойарди и завършваме с крем.
- Поръсваме какао върху всяка чаша и оставяме да се охлади.
- Ако след охлаждането какаото е попило в крема, преди сервиране може всяка чаша да поръсим отново с малко пресято какао.
Чай от рози
Загряваме водата на котлона. Добавяме розовите листа и подправките. Оставяме да ври около 5 минути. С...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook