Паста с доматено-сметанов сос
Продукти
- 200 г паста
- за соса:
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. брашно
- 300 мл. домати смлени или доматен сок
- 100 мл. течна сметана
- 0,5 ч.л. универсална зеленчукова подправка
- 2 щипки черен пипер , млян
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата според указанието на опаковката. Отцеждаме.
- Запържваме брашното в зехтина до златисто, добавяме смлените домати, подправките и сгъстяваме соса при непрекъснато разбъркване - около 2 минути.
- След това добавяме течната сметана и след минута сваляме соса от огъня.
- Разпределяме пастата в две чинии за сервиране, заливаме я със соса, разбъркваме и сервираме.
- По желание, гарнираме с малко ситно нарязан магданоз.
Мъфини с кокосово мляко
Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме наст...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook