Продукти
-
200
г
паста
- за соса:
-
1
с.л.
зехтин
-
1
с.л.
брашно
-
300
мл.
домати
смлени или доматен сок
-
100
мл.
течна сметана
-
0,5
ч.л.
универсална зеленчукова подправка
-
2
щипки
черен пипер
, млян
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата според указанието на опаковката. Отцеждаме.
- Запържваме брашното в зехтина до златисто, добавяме смлените домати, подправките и сгъстяваме соса при непрекъснато разбъркване - около 2 минути.
- След това добавяме течната сметана и след минута сваляме соса от огъня.
- Разпределяме пастата в две чинии за сервиране, заливаме я със соса, разбъркваме и сервираме.
- По желание, гарнираме с малко ситно нарязан магданоз.