Паста с доматено-сметанов сос

Продукти

  • 200 г паста
  • за соса:
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. брашно
  • 300 мл. домати смлени или доматен сок
  • 100 мл. течна сметана
  • 0,5 ч.л. универсална зеленчукова подправка
  • 2 щипки черен пипер , млян

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large pasta s domateno smetanov sos

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пастата според указанието на опаковката. Отцеждаме. 
  2. Запържваме брашното в зехтина до златисто, добавяме смлените домати, подправките и сгъстяваме соса при непрекъснато разбъркване - около 2 минути. 
  3. След това добавяме течната сметана и след минута сваляме соса от огъня.
  4. Разпределяме пастата в две чинии за сервиране, заливаме я със соса, разбъркваме и сервираме. 
  5. По желание, гарнираме с малко ситно нарязан магданоз.