Продукти
-
3
яйца
-
100
г
захар
-
200
г
сирене "маскарпоне"
-
50
г
сирене "филаделфия"
-
150
мл.
еспресо
-
100
г
савойарди
-
50
мл.
амарето
-
1
с.л.
какао
Начин на приготвяне
- Отделяме белтъците и жълтъците на яйцата.
- Разбиваме жълтъците със захарта, докато изсветлеят и стане пухкава смес.
- Добавяме маскарпонето и филаделфията, и с тел разбъркваме до еднородна смес.
- Отделно разбиваме белтъците на пяна, след което внимателно добавяме към другата смес.
- В по-дълбока чиния или купа изсипваме кафето и към него добавяме ликьора.
- В подходящи, по-широки в основата си чаши, сипваме малко от сместа на дъното.
- Потапяме за кратко савойардите в кафето, защото те се напояват много бързо и има опасност да се разпаднат.
- Редим един плътен пласт от тях, естествено начупвайки ги на удобни парчета. Отгоре отново крем, след това пак савойарди и завършваме с крем.
- Поръсваме какао върху всяка чаша и оставяме да се охлади.
- Ако след охлаждането какаото е попило в крема, преди сервиране може всяка чаша да поръсим отново с малко пресято какао.