Close search

Телешко месо с праз и сини сливи

3.8
от общо 129 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Телешко месо с праз и сини сливи photo-credit Телешко месо с праз и сини сливи

Продукти

100 г съдържат:

  • 117 калории
  • 3 г мазнини
  • 24 г протеини
  • 10 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото и го запържваме до зачервяване.
  2. Почистваме и нарязваме на едро праз лука и го добавяме към месото, заедно с нарязаните на ситно моркови, чесън и гъби.
  3. Задушаваме за около 10-15 минути, като разбъркваме внимателно. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер, захарта, бульоните и заливаме с 500 мл. гореща вода и 200 мл. бяло вино. 
  4. Оставяме на тих огън, докато месото е почти готово, добавяме сините сливи за около 5-10 минути.
  5. След това изсипваме всичко в глинен гювеч и запичаме за 20-25 минути. 

2 Коментара

  1. Small
    Горица

    Хубава рецепта, но за такива минути, които пишеше е невъзможно телешко месо да се приготви, необходимо е много повече да ври.

  2. Small
    Горица

    Хубава рецепта, но за такива минути, които пишеше е невъзможно телешко месо да се приготви, необходимо е много повече да ври.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност