Телешко месо с праз и сини сливи
Продукти
- 100 мл. олио
- 1 с.л. захар
- 2 скилидки чесън
- 2 кубчета бульон телешки
- 1 ч.л. черен пипер
- 20 г печурки
- 2 моркова
- 5 стръка праз лук
- 20 сини сливи сушени
- 1 кг. телешко месо за готвене
- 200 мл. бяло вино сухо
100 г съдържат:
- 117 калории
- 3 г мазнини
- 24 г протеини
- 10 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото и го запържваме до зачервяване.
- Почистваме и нарязваме на едро праз лука и го добавяме към месото, заедно с нарязаните на ситно моркови, чесън и гъби.
- Задушаваме за около 10-15 минути, като разбъркваме внимателно. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер, захарта, бульоните и заливаме с 500 мл. гореща вода и 200 мл. бяло вино.
- Оставяме на тих огън, докато месото е почти готово, добавяме сините сливи за около 5-10 минути.
- След това изсипваме всичко в глинен гювеч и запичаме за 20-25 минути.
Маслени сладки
Разбиваме добре маслото със захарта. Прибавяме ванилията.Постепенно добавяме брашното. Омесваме меко ...
Шоколадов барк
Разтапяме шоколада на водна баня и го разстиламе в съд (тава или голяма чиния) върху напръскана с оли...
2 Коментара
Хубава рецепта, но за такива минути, които пишеше е невъзможно телешко месо да се приготви, необходимо е много повече да ври.
Хубава рецепта, но за такива минути, които пишеше е невъзможно телешко месо да се приготви, необходимо е много повече да ври.