Телешко месо с праз и сини сливи

Продукти

  • 100 мл. олио
  • 1 с.л. захар
  • 2 скилидки чесън
  • 2 кубчета бульон
    телешки
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 20 г печурки
  • 2 моркова
  • 5 стръка праз лук
  • 20 сини сливи
    сушени
  • 1 кг. телешко месо
    за готвене
  • 200 мл. бяло вино
    сухо

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото и го запържваме до зачервяване.
  2. Почистваме и нарязваме на едро праз лука и го добавяме към месото, заедно с нарязаните на ситно моркови, чесън и гъби.
  3. Задушаваме за около 10-15 минути, като разбъркваме внимателно. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер, захарта, бульоните и заливаме с 500 мл. гореща вода и 200 мл. бяло вино. 
  4. Оставяме на тих огън, докато месото е почти готово, добавяме сините сливи за около 5-10 минути.
  5. След това изсипваме всичко в глинен гювеч и запичаме за 20-25 минути.