Продукти
-
100
мл.
олио
-
1
с.л.
захар
-
2
скилидки
чесън
-
2
кубчета
бульон
телешки
-
1
ч.л.
черен пипер
-
20
г
печурки
-
2
моркова
-
5
стръка
праз лук
-
20
сини сливи
сушени
-
1
кг.
телешко месо
за готвене
-
200
мл.
бяло вино
сухо
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото и го запържваме до зачервяване.
- Почистваме и нарязваме на едро праз лука и го добавяме към месото, заедно с нарязаните на ситно моркови, чесън и гъби.
- Задушаваме за около 10-15 минути, като разбъркваме внимателно. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер, захарта, бульоните и заливаме с 500 мл. гореща вода и 200 мл. бяло вино.
- Оставяме на тих огън, докато месото е почти готово, добавяме сините сливи за около 5-10 минути.
- След това изсипваме всичко в глинен гювеч и запичаме за 20-25 минути.