Талиатели с кайма
Продукти
- сол на вкус
- 2 ч.ч. доматен сок
- 3 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 400 г кайма
- 500 г талиатели
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. карамфил
- индийско орехче на вкус
- 30 г сирене "пармезан" настърган (може и кашкавал)
Начин на приготвяне
- Сваряваме талиателите в посолена вода, прецеждаме ги и ги заливаме с малко запържено масло или олио за да не залепват.
- В тенджера запържваме ситно нарязаните лук и чесън, и слагаме каймата разбита с малко оцет и вода за да не става на бучки.
- След това добавяме подправките и оставяме да се изпари течността. Може да загасим с малко вино и слагаме доматите. Оставяме да ври за около 30 минути.
- Сервираме талиателите с кайма отгоре и поръсваме с пармезан или кашкавал.
Съвет: Каймата става по-апетитна, ако добавим 2 с.л. домашна лютеница.
Фузили с пушена сьомга
Слагаме фузилите да се варят във вряща посолена вода.Настъргваме кашкавала на едро ренде.Нарязваме сь...
Спагети с пилешко филе и соев сос
Във вряща посолена вода слагаме спагетите. След кат...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook