Талиатели с кайма

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 2 ч.ч. доматен сок
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 400 г кайма
  • 500 г талиатели
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. карамфил
  • индийско орехче
    на вкус
  • 30 г сирене "пармезан"
    настърган (може и кашкавал)

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме талиателите в посолена вода, прецеждаме ги и ги заливаме с малко запържено масло или олио за да не залепват. 
  2. В тенджера запържваме ситно нарязаните лук и чесън, и слагаме каймата разбита с малко оцет и вода за да не става на бучки. 
  3. След това добавяме подправките и оставяме да се изпари течността. Може да загасим с малко вино и слагаме доматите. Оставяме да ври за около 30 минути.
  4. Сервираме талиателите с кайма отгоре и поръсваме с пармезан или кашкавал.

Съвет: Каймата става по-апетитна, ако добавим 2 с.л. домашна лютеница.