Сьомга с рукола и италианска салата
Ниво: лесно
Порции: 2
Продукти
- риган
- 1 лимон
- 50 гр тиквени семки
- подправка за риба
- сол
- балсамов оцет
- зехтин
- 200 гр рукола
- 200 гр италианска салата
- 400 гр филе сьомга
Начин на приготвяне
1. Върху хартия за печене нареждаме филето от сьомга. Овкусяваме го с подправка за риба. Може да използваме готова или да си приготвим микс от девисил, сол, риган и други съставки по желание.
2. Поливаме с малко зехтин и нареждаме нарязания на половинки лимон. Изстискваме и сока на половината лимон и го приготвяме, за да овкусим рибата след като е изпечена. Печем на 180 градуса за около 15 мин.
3. Приготвяме салата от измитата рукола и италианска салата, поръсваме със сурови тиквени семки и овкусяваме със сол. Приготвяме дресинг от 1/3 балсамов оцет, 2/3 зехтин и риган. Разбъркваме добре и поливаме салатата.
4. Сервираме рибата с гарнитура салата и поливаме по желание с лимоновия сок.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook