Сьомга с рукола и италианска салата |
|
Продукти
|
Време: 25 мин.
|
Начин на приготвяне1. Върху хартия за печене нареждаме филето от сьомга. Овкусяваме го с подправка за риба. Може да използваме готова или да си приготвим микс от девисил, сол, риган и други съставки по желание. 2. Поливаме с малко зехтин и нареждаме нарязания на половинки лимон. Изстискваме и сока на половината лимон и го приготвяме, за да овкусим рибата след като е изпечена. Печем на 180 градуса за около 15 мин. 3. Приготвяме салата от измитата рукола и италианска салата, поръсваме със сурови тиквени семки и овкусяваме със сол. Приготвяме дресинг от 1/3 балсамов оцет, 2/3 зехтин и риган. Разбъркваме добре и поливаме салатата. 4. Сервираме рибата с гарнитура салата и поливаме по желание с лимоновия сок. |