Хапки от сьомга с шафранов сос
Ниво: средно
Порции: 4
Продукти
Начин на приготвяне
1. Измиваме добре стръка праз лук и внимателно го срязваме по дължина на 2 части. Разделяме обвивката и бланшираме лентите за няколко секунди. Оставяме да се охладят и отцедят.
2. Нарязваме сьомгата на 12 хапки и овкусяваме със сол и пипер. Увиваме внимателно с бланшираните лентички праз лук.
3. Загряваме 500 мл вода в тенджерка и поставяме кошничка за готвене на пара. Задушаваме за около 8 мин.
4. Приготвяме сос от сметаната, майонезата, шафрана и горчицата. Овкусяваме го с малко лимонов сок, сол и щипка захар.
5. Нарязваме франзелата и приготвяме брускети, като ги намазваме с масло и поръсваме с малко сушена мащерка. Запичаме ги във фурната до златисто.
6. Сервираме в голяма чиния, като разпределяме хапките и поливаме със соса, украсяваме с пресния кресон.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook