Суши в купа с пиле сукиаки
Продукти
- 320 г пилешко филе
- 4 с.л. захар
- 4 яйца
- соев сос
- 50 гр. червена чушка камба
- 50 гр. краставица
- 600 гр. ориз за суши (сготвен)
- 1 с.л. картофено или царевично нишесте
- 1 с.л. слънчогледово олио
- 7 с.л. соев сос зa пържене
- 2 листа водорасли нори
- кресон
- 1 с.л. пречечено сусамово семе
Начин на приготвяне
1. Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки, около 2-3 мм, кръгчета. Нарязваме чушката на лентички и ги овкусяваме и двете със соев сос.
2. Разбиваме яйцата и заедно със захарта и соевия сос ги изпържваме в незалепващ тиган без олио, без да ги бъркаме.
3. Измиваме и подсушаваме пилешкото филе, след което го нарязваме на дебели 5-6 мм парчета. Оваляме ги в картофеното нишесте. Загряваме олиото в тиган и ги пържим от двете страни.
4. Наливаме соевия сос за пържене и продължаваме да готвим докато се карамелизират. Нарязваме водораслите нори на малки парченца.
5. Сервираме порциите като пълним подходяща купа със суши ориз. Отгоре поставяме част от яйцата, чушката, краставицата и пилето. Поръсваме със сусам и кресон.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook