Суши в купа с пиле сукиаки |
|
Продукти
|
Време: 30
|
Начин на приготвяне1. Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки, около 2-3 мм, кръгчета. Нарязваме чушката на лентички и ги овкусяваме и двете със соев сос. 2. Разбиваме яйцата и заедно със захарта и соевия сос ги изпържваме в незалепващ тиган без олио, без да ги бъркаме. 3. Измиваме и подсушаваме пилешкото филе, след което го нарязваме на дебели 5-6 мм парчета. Оваляме ги в картофеното нишесте. Загряваме олиото в тиган и ги пържим от двете страни. 4. Наливаме соевия сос за пържене и продължаваме да готвим докато се карамелизират. Нарязваме водораслите нори на малки парченца. 5. Сервираме порциите като пълним подходяща купа със суши ориз. Отгоре поставяме част от яйцата, чушката, краставицата и пилето. Поръсваме със сусам и кресон. |