Продукти
-
320
г
пилешко филе
-
4
с.л.
захар
-
4
яйца
-
соев сос
-
50
гр.
червена чушка камба
-
50
гр.
краставица
-
600
гр.
ориз за суши (сготвен)
-
1
с.л.
картофено или царевично нишесте
-
1
с.л.
слънчогледово олио
-
7
с.л.
соев сос зa пържене
-
2
листа
водорасли нори
-
кресон
-
1
с.л.
пречечено сусамово семе
Начин на приготвяне
1. Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки, около 2-3 мм, кръгчета. Нарязваме чушката на лентички и ги овкусяваме и двете със соев сос.
2. Разбиваме яйцата и заедно със захарта и соевия сос ги изпържваме в незалепващ тиган без олио, без да ги бъркаме.
3. Измиваме и подсушаваме пилешкото филе, след което го нарязваме на дебели 5-6 мм парчета. Оваляме ги в картофеното нишесте. Загряваме олиото в тиган и ги пържим от двете страни.
4. Наливаме соевия сос за пържене и продължаваме да готвим докато се карамелизират. Нарязваме водораслите нори на малки парченца.
5. Сервираме порциите като пълним подходяща купа със суши ориз. Отгоре поставяме част от яйцата, чушката, краставицата и пилето. Поръсваме със сусам и кресон.