Спагети с праз лук и яйце
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
- 1 червена чушка
- 100 г пармезан
- зехтин
- черен пипер
- сол
- мащерка
- 1 скилидка чесън
- 2 стръка праз лук
- 1 яйце
- 500 г спагети
Начин на приготвяне
1. Задушаваме ситно нарязания праз лук в зехтин, малко вода, счукания чесън и ситно нарязана червена чушка. Добавяме и сол на вкус и листенца прясна мащерка. Доливаме гореща вода, докато лукът почти се стопи.
2. Слагаме спагетите в тенджера с вряща и подсолена вода и варим според указанията на опаковката.
3. Разбиваме едно яйце и добавяме настъргания на ситно пармезан. Добавяме 70 мл от водата на спагетите и разбъркваме.
4. След като спагетите са готови, ги отцеждаме и добавяме в тигана при лука. Сваляме ги от котлона леко да се охладят добавяме разбитото яйце с пармезана.
5. Поръсваме със зехтин, още настърган пармезан, прясно смлян черен пипер и украсяваме със стрък прясна мащерка.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook