Спагети с праз лук и яйце |
|
Продукти
|
Време: 35
|
Начин на приготвяне1. Задушаваме ситно нарязания праз лук в зехтин, малко вода, счукания чесън и ситно нарязана червена чушка. Добавяме и сол на вкус и листенца прясна мащерка. Доливаме гореща вода, докато лукът почти се стопи. 2. Слагаме спагетите в тенджера с вряща и подсолена вода и варим според указанията на опаковката. 3. Разбиваме едно яйце и добавяме настъргания на ситно пармезан. Добавяме 70 мл от водата на спагетите и разбъркваме. 4. След като спагетите са готови, ги отцеждаме и добавяме в тигана при лука. Сваляме ги от котлона леко да се охладят добавяме разбитото яйце с пармезана. 5. Поръсваме със зехтин, още настърган пармезан, прясно смлян черен пипер и украсяваме със стрък прясна мащерка. |