Close search

Пастет от пилешки дробчета

5.0
от общо 126 глас
Време: 40
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Пастет от пилешки дробчета photo-credit Вкусен и лесен пастет от пилешки дробчета

Начин на приготвяне

1. Измиваме дробчетата и ги нарязваме. Почистваме лукът и го нарязваме на ситно.

2. Загряваме тиган с малко масло и добавяме лукът, мащерката и салвията и задушаваме с малко вода,  докато лукът се карамелизира.

3. Прибавяме пилешките дробчета, докато станат кафяви на цвят. Изсипваме сместта в кухненски робот и пасираме, добавяме и 70 г масло и 20 мл сметана, сол и черен пипер на вкус.

4. В тигана изипваме виното и оставяме да се редуцира до 2 с.л.

5. Добавяме виното във пастета. Слагаме пасирания пастет и оставяме да изстине във формички или купички. Заливаме с разтопено масло и оставяме в хладилник за поне 3 часа, докато стегне.

Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност