Крехко свинско с печени зеленчуци
от общо
126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 2 с.л. оцет
- 4 с.л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- 4 моркова
- 4 картофа
- 1 бр фенел
- 1 глава червено цвекло
- 4 свински вратни пържоли
- 1 стрък пресен розмарин
- сол
- черен пипер
- мащерка
Начин на приготвяне
1. Овкусяваме пържолите със сол, черен пипер и мащерка. Поставяме ги в голяма тавичка за печене. Почистваме и нарязваме на едро зеленчуците. Добавяме ги в тавичката, като ги осоляваме леко, поливаме с 2 с.л зехтин, малко топла вода и слагаме стръка розмарин.
2. Покриваме тавичката с домакинско алуминиево фолио и печем около 25 мин. на 180 градуса. Махаме фолиото и приготвяме дресинг от 2 с.л. зехтин, оцета и счуканата скилидка чесън. Поливаме зеленчуците и допичаме до златисто още около 10-15 мин.
Лесно пиле "Кордон Бльо"
1. Нарязваме пилешкото на две през средата и начукваме леко с чук за месо, за да се оформят тънки пър...
Запечен патладжан с шунка и сметана
1. Разрязваме патладжаните на половина и правим раз...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook