Продукти
-
2
с.л.
оцет
-
4
с.л.
зехтин
-
1
скилидка
чесън
-
4
моркова
-
4
картофа
-
1
бр
фенел
-
1
глава
червено цвекло
-
4
свински вратни пържоли
-
1
стрък пресен
розмарин
-
сол
-
черен пипер
-
мащерка
Начин на приготвяне
1. Овкусяваме пържолите със сол, черен пипер и мащерка. Поставяме ги в голяма тавичка за печене. Почистваме и нарязваме на едро зеленчуците. Добавяме ги в тавичката, като ги осоляваме леко, поливаме с 2 с.л зехтин, малко топла вода и слагаме стръка розмарин.
2. Покриваме тавичката с домакинско алуминиево фолио и печем около 25 мин. на 180 градуса. Махаме фолиото и приготвяме дресинг от 2 с.л. зехтин, оцета и счуканата скилидка чесън. Поливаме зеленчуците и допичаме до златисто още около 10-15 мин.