Запечен патладжан с шунка и сметана
Ниво: лесно
Порции: 3
Продукти
- 3 големи патладжана
- 200 гр шунка
- 1 червена чушки
- 2 зелени чушки
- малка глава лук
- 200 мл готварска сметана
- кашкавал
- олио
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
1. Разрязваме патладжаните на половина и правим разрези с нож в средата. Така по-лесно ще отделим месестата част. Слагаме ги в микровълновата на висока степен за 7 минути.
2. Междувременно нарязваме всички зеленчуци на дребно. Нарязваме и шунката на кубчета и я запържваме до златисто.
3. След като патладжаните са изстинали, с помощта на малка лъжица премахваме средата, за да могат да се напълнят.
4. Нарязаните зеленчуци запържваме в тиган с малко олио и добавяме средата на патладжана. Запържваме за още няколко минути, като подправяме със сол и черен пипер.
5. Добавяме запържената шунка към зеленчуците и добавяме готварската сметана. Готвим няколко минути.
Напълваме патладжаните с получената смес, поръсваме ги с кашкавал и печем на предварително загрята футна на 180 градуса за 10 минути
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook