Запечен патладжан с шунка и сметана |
|
Продукти
|
Време: 25 мин.
|
Начин на приготвяне1. Разрязваме патладжаните на половина и правим разрези с нож в средата. Така по-лесно ще отделим месестата част. Слагаме ги в микровълновата на висока степен за 7 минути. 2. Междувременно нарязваме всички зеленчуци на дребно. Нарязваме и шунката на кубчета и я запържваме до златисто. 3. След като патладжаните са изстинали, с помощта на малка лъжица премахваме средата, за да могат да се напълнят. 4. Нарязаните зеленчуци запържваме в тиган с малко олио и добавяме средата на патладжана. Запържваме за още няколко минути, като подправяме със сол и черен пипер. 5. Добавяме запържената шунка към зеленчуците и добавяме готварската сметана. Готвим няколко минути. |