Спагети с праз лук и яйце

Продукти

Начин на приготвяне

1. Задушаваме ситно нарязания праз лук в зехтин, малко вода, счукания чесън и ситно нарязана червена чушка. Добавяме и сол на вкус и листенца прясна мащерка. Доливаме гореща вода, докато лукът почти се стопи.

2. Слагаме спагетите в тенджера с вряща и подсолена вода и варим според указанията на опаковката.

3. Разбиваме едно яйце и добавяме настъргания на ситно пармезан.  Добавяме 70 мл от водата на спагетите и разбъркваме.

4. След като спагетите са готови, ги отцеждаме и добавяме в тигана при лука. Сваляме ги от котлона леко да се охладят добавяме разбитото яйце с пармезана.

5. Поръсваме със зехтин, още настърган пармезан, прясно смлян черен пипер и украсяваме със стрък прясна мащерка.