Продукти
-
1
червена чушка
-
100
г
пармезан
-
зехтин
-
черен пипер
-
сол
-
мащерка
-
1
скилидка
чесън
-
2
стръка
праз лук
-
1
яйце
-
500
г
спагети
Начин на приготвяне
1. Задушаваме ситно нарязания праз лук в зехтин, малко вода, счукания чесън и ситно нарязана червена чушка. Добавяме и сол на вкус и листенца прясна мащерка. Доливаме гореща вода, докато лукът почти се стопи.
2. Слагаме спагетите в тенджера с вряща и подсолена вода и варим според указанията на опаковката.
3. Разбиваме едно яйце и добавяме настъргания на ситно пармезан. Добавяме 70 мл от водата на спагетите и разбъркваме.
4. След като спагетите са готови, ги отцеждаме и добавяме в тигана при лука. Сваляме ги от котлона леко да се охладят добавяме разбитото яйце с пармезана.
5. Поръсваме със зехтин, още настърган пармезан, прясно смлян черен пипер и украсяваме със стрък прясна мащерка.