Close search

Шоколадови френски макарони

5.0
от общо 128 гласа
Време: 2 дни и 80 мин.
Ниво: средно
Порции: 1

Шоколадови френски макарони photo-credit Нежни шоколадови сладки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За сладките: Пресяваме три пъти бадемите, какаото и пудрата захар.
  2. Разбиваме белтъците първоначално на ниска степен докато се образува пяна. След това увеличаваме степента и постепенно се прибавяме захарта. Разбиваме до „меки върхове“. Към тях прибавяме на 3 пъти бадемовата смес. Разбъркваме внимателно със шпатула. Сместа пълним в пош и шприцоваме "макарони" с диаметър около 4 см. Потупваме тавата отдолу и ги оставяме за около 40 минути на стайна температура, за да хванат коричка. Печем ги в предварително загрята фурна, на 160 градуса за около 10-12 минути.
  3. За крема: Загряваме и кипваме сметаната и бейлиса.
  4. Веднага след това ги слагаме при начупения в купа шоколад. Разбъркваме и оставяме да се охлади. Прибираме в хладилник за около час, след което разбиваме внимателно с миксер, до пухкав крем.
  5. Върху една "черупка" макарон шприцоваме малко крем и захлупваме с друга "черупка".
  6. Оставяме да престоят няколко часа и сервираме.
Още от : десерти

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

    Не е написано колко сладкиша се получават.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност