Шоколадов кекс с бадемово брашно
Продукти
- 100 г млечен шоколад
- 100 г черен шоколад
- 2 с.л. какао
- 50 мл. прясно мляко
- 150 г масло
- 180 г захар
- 5 яйца
- 1 ванилия
- 0,5 ч.л. сода
- 0,5 ч.л. бакпулвер
- 50 г бадемово брашно
- 160 г бяло брашно
- щипка сол
Начин на приготвяне
- Черният шоколад и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охлади.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме двата вида брашно заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая слагаме маслото и шоколада.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. Начупваме млечният шоколад на парченца и го набждаме върху тестото повърхностно така, че крайчетата му да се виждат. (Ако го забодем много дълбоко, при печене ще падне на дъното). Изпичаме кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност).
Пица "Парма"
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.След това слагаме доматения со...
Крем супа от моркови с картофи и царевица
Почистваме и нарязваме морковите, картофите и лука....
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook