Пица с гъби, моцарела и рукола
Продукти
- 20 г рукола
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 стръка риган
- 3 с.л. зехтин
- 200 г домати от консерва
- 100 г моцарела
- 300 г гъби
- 1 скилидка чесън
- 1 глава червен лук
- 1 тесто за пица, готово
Начин на приготвяне
- От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.
- Запържваме ситно нарязания лук и чесън в половината зехтин.
- Добавяме доматите. Варим, докато соса се сгъсти.
- След това добавяме доматеното пюре, ригана и сол на вкус.
- Нарязваме моцарелата на кръгчета, а гъбите оставяме цели.
- Намазваме пицата с доматения сос. Отгоре я поръсваме с лука, гъбите, моцарелата и риган.
- Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, до готовност.
- Изваждаме пицата от фурната, поръсваме я с руколата и сервираме.
*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".
Мини гофрети с малини
Разделяме белтъците и жълтиците в две отделни купички.В едната купичка разбиваме белтъците с половина...
Зелена салата с авокадо и босилек
Почистваме, измиваме и накъсваме зелената салата. П...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook