Пиле по дижонски
Продукти
- сол на вкус
- 250 г гъби от буркан
- 2 с.л. копър пресен, нарязан (може и сух)
- 2 кофички заквасена сметана 2 х 400г
- 1 с.л. горчица дижонска
- 2 буркана къри 2 х 300 г (за предпочитане белгийско)
- 800 г пилешко филе
- масло за пържене
Начин на приготвяне
- Загряваме маслото в тиган.
- Филето нарязваме на малки парчета и слагаме в тигана заедно с гъбите нарязани на тънки кръгчета. Пържим до получаване на златист цвят.
- През това време, в тенджера смесваме кърито, горчицата и сметаната. Слагаме тенджерата на слаб огън, и при непрекъснато бъркане добавяме пилето с гъбите и сол на вкус.
- След като ястието заври, добавяме копъра. Разбъркваме добре и сервираме горещо.
Печен свински врат
Отстраняваме дебелата жилка на листата и ги разстиламе. Взимаме месото и го намазваме от всички стран...
Пиле с гъби и моркови
Почистваме и нарязваме морковите на едро. Слагаме ги в намаслена тава и ги посоляваме на вкус.Нарязв...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook