Продукти
-
сол
на вкус
-
250
г
гъби
от буркан
-
2
с.л.
копър
пресен, нарязан (може и сух)
-
2
кофички
заквасена сметана
2 х 400г
-
1
с.л.
горчица
дижонска
-
2
буркана
къри
2 х 300 г (за предпочитане белгийско)
-
800
г
пилешко филе
-
масло
за пържене
Начин на приготвяне
- Загряваме маслото в тиган.
- Филето нарязваме на малки парчета и слагаме в тигана заедно с гъбите нарязани на тънки кръгчета. Пържим до получаване на златист цвят.
- През това време, в тенджера смесваме кърито, горчицата и сметаната. Слагаме тенджерата на слаб огън, и при непрекъснато бъркане добавяме пилето с гъбите и сол на вкус.
- След като ястието заври, добавяме копъра. Разбъркваме добре и сервираме горещо.