Пиле по дижонски

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 250 г гъби
    от буркан
  • 2 с.л. копър
    пресен, нарязан (може и сух)
  • 2 кофички заквасена сметана
    2 х 400г
  • 1 с.л. горчица
    дижонска
  • 2 буркана къри
    2 х 300 г (за предпочитане белгийско)
  • 800 г пилешко филе
  • масло
    за пържене

Начин на приготвяне

  1. Загряваме маслото в тиган.
  2. Филето нарязваме на малки парчета и слагаме в тигана заедно с гъбите нарязани на тънки кръгчета. Пържим до получаване на златист цвят. 
  3. През това време, в тенджера смесваме кърито, горчицата и сметаната. Слагаме тенджерата на слаб огън, и при непрекъснато бъркане добавяме пилето с гъбите и сол на вкус.
  4. След като ястието заври, добавяме копъра. Разбъркваме добре и сервираме горещо.