Млечен крем с брашно
Начин на приготвяне
- В подходящ съд слагаме млякото на котлона, да заври.
- В купа разбиваме жълтъците със захарта.
- "Размиваме" брашното с малко вода и го добавяме към жълтъците. Взимаме 1 ч.ч. от топлото мляко и го добавяме като разбъркваме внимателно.
- Сместа добавяме внимателно и с непрекъснато разбъркване, към млякото на котлона.
- Бъркаме докато се сгъсти. Добавяме ванилията.
- След като свалим от котлона добавяме маслото и по желание разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме внимателно. Ако сместа е много гореща, има опасност белтъците да се пресекат.
- Изсипваме крема в студени купички.
- По желание, преди сервиране поръсваме с настърган шоколад.
Кашкавал на тиган
Нарязваме кашкавала и го намазваме с маслото.Нагорещяваме тиган.Пържим кашкавала до лека коричка.Серв...
Сладолед с извара
В тенджерка кипваме почистените малини заедно с 50 мл вода и захарта. Варим ги, докато леко се сгъстя...
3 Коментара
Мака ми правеше този крем на времето, но оствяше крема да стане леко топъл /не горещ/ и тогава добавяше белтъците разбити на пяна беше невероятно вкусен и пухкав, ставаше дори като крем за торти домашни разбира се.
Здравейте, Анонимен!
Ако белтъците се прибават към гореща смес, има опасност да се пресекат. Можете да получите вкусен крем и без да ги добавяте.
Крема ми не се получи. Изглеждаше добре преди да сложа белтъците. Лично аз, по несполучлив опит за крем не съм имала...