Продукти
-
1
пак.
ванилия
-
65
г
масло
-
1
ч.ч.
захар
-
7
с.л.
брашно
-
4
яйца
-
1
литър
прясно мляко
Начин на приготвяне
- В подходящ съд слагаме млякото на котлона, да заври.
- В купа разбиваме жълтъците със захарта.
- "Размиваме" брашното с малко вода и го добавяме към жълтъците. Взимаме 1 ч.ч. от топлото мляко и го добавяме като разбъркваме внимателно.
- Сместа добавяме внимателно и с непрекъснато разбъркване, към млякото на котлона.
- Бъркаме докато се сгъсти. Добавяме ванилията.
- След като свалим от котлона добавяме маслото и по желание разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме внимателно. Ако сместа е много гореща, има опасност белтъците да се пресекат.
- Изсипваме крема в студени купички.
- По желание, преди сервиране поръсваме с настърган шоколад.